KOČKOPES

úterý 25. prosince 2012

Z nouze cnost

"Z nouze cnost", přesně tak lze označit letošní kočkopsí Štědrý den. Protože jsme se tentokrát opět nepostili, zlaté prasátko jsme neviděli. Ale Jéžišek či kdokoliv jiný tam nahoře nás má asi rád, a tak jsme viděli zlatého soba.

Pejsek objevil pod stromečkem neočekávaný přehrávač MP3, ze kterého byl nevýslovně nadšený. To se Jéžiškovi opravdu povedlo. (Byl totiž přibalen jako prémie k laserové tiskárně, kterou si táta s mámou objednali začátkem prosince).
Pejsek: "Mami, já vím, že jsem si ten přehrávač vůbec nezasloužil. To si jen Jéžišek na mne vzpomněl." Pravdu dí.

Další překvapení čekalo pod větvemi na mámu. Kočička: "Mami, mami, tady je takovej malej romantickej balíček pro tebe. A je to napsáno tátovým písmem." Mámě se rozbuší srdce, ale táta vrtí hlavou, že tam nic nedával. Máma balíček rozbalí. A co v něm? Tričko, které si sama zabalila, aby pod větvemi také něco měla. Jen na to mezitím zapomněla. No, stejně měla radost.

Jéžišek je fikanej. Přinesl i PC DVD ROM "Tvůrčí studio se Spidermanem", zdánlivě bezvýznamný dárek za 49,-CZK. A hle, Kočička objevila jeho potenciál a vytvořila, mimo jiné, záložku do knihy. A pak, že počítače kazí děti. Houby s voctem.
Samozřejmě, že role jsou jasně rozděleny, klaďaska nabádá ke čtení, kdežto zloun ví své.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat